Vilodag och utvärdering av Casco skidglasögon / skärmar.

YES!
Det snöar för fullt ute och det är jag glad för, åkte som sagt ett längre distanspass på delar av Engelbrektsbanan i Norberg igår eftermiddag inför helgens tävling, det var riktigt tunt med snö på flera ställen så snön är behövlig.

Jag är glad över att jag för den här säsongen ingått ett samarbete med BJ Sport som är återförsäljare av  Casco produkter, dem har riktigt bra sortiment gällande exempelvis skidglasögon / skärmar. Dessa skidskärmar har grym passform och har en  super antifog coating som ger mycket låg imbildning, vilket jag haft problem med tidigare med andra märken av skidglasögon. Många av svenska  landslaget och andra internationella elitåkare har valt att använda Casco skidskärmar, läs mer om linserna och bågarna på: http://shop.bjsport.se/sv/

Har testat alla linser samt dem två bågarna Spirit 2 och Nordic och är mer än nöjd, hittills har jag inte kunnat ge kritik till dem. Har kunnat testat dem i alla väderförhållanden och dem känns kompletta vilket är kul, har inte haft problem med imbildning eller någonting under denna period. Ska jag flagga för en av dessa så är det Spirit 2 då den är mer tävlingsinriktad och sitter lite tätare än Nordic, men den bågen som faktiskt är bäst enligt BJ Sport är faktiskt Nordic bågen då den ger lite mera luft och minskar imbildning ytterligare, bra skärmar helt enkelt. Ett problem som dem flesta har stött på är valet av lins när man skall träna eller tävla då väderförhållandena kan variera kraftigt för man vill ju inte avbryta passet för att byta lins. Därför finns det nu en lins som heter Vautron som förmodligen är den bästa automatiska, självanpassande linsen på marknaden. Vautron linsen är smutsavstötande, starkare, och reptåligare än en vanlig lins i polycarbonat. Vautron linsen har en automatisk anpassning och styrs efter rådande ljusförhållanden.
Linsen är rosa inomhus och direkt när jag går ut börjar linsen anpassa sig efter vädret utan att störa min syn, topp betyg för Vautron linsen!
Bilderna nedan kan ni se bågarna och dess linser.

Casco Spirit 2 med linserna jag använder:
1.Orange- lins för blandad väderlek, 48-18% ljusinsläpp
2. Clear/rainbow- klar lins för snöfall och elljus, 100-80% ljusinsläpp
3. Red mirror/ full sunshine- stark sol, 18-8% ljusinsläpp
4. Vautron- automatiskt anpassning 68-27%ljusinsläpp

IMG_0537

IMG_0540

IMG_0525

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Casco Nordic med linsera jag använder:
1.klar lins.
2. Vautron- automatiskt anpassning 68-27% ljusinsläpp

IMG_0541

Annonser

2 thoughts on “Vilodag och utvärdering av Casco skidglasögon / skärmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s