Engelbrektsloppet 60 km klassiskt.

I söndags så tävlade jag i Engelbrektsloppet 60 km klassiskt som jag hade haft som huvudmål bland långloppen även i år. Men min förkyldning under SM för 2 veckor sedan fick mig att prioritera om och sikta på att få en bra genomkörare till Bessemerloppet. Förkylningen har gjort att jag inte kunnat laddat som jag vill, har inte det där sista trycket och rappheten i stakningen som innan förkylningen.

Under tävlingen så blev det en lugn och kontrollerad start dem första 4 km innan maskinen Daniel Tynell tröttnade och gick upp och börja dra på hårt. Kände redan då att jag inte kunde följa med om jag skulle klara dem tuffa 6 milen och fick släppa tätklungan, kunde tyvärr inte andas fullt ut och syresätta musklerna utan det fanns lite slem kvar i lungorna men som blev bättre och bättre efter halva loppet, vilket var bra.

Jag låg med i en klunga om 6 personer som till viss del hjälptes åt att dra för att hålla farten uppe och närma sig täten, men det märktes att ingen var tillräckligt stark och villig att ta på sig uppgiften så det blev korta dragningar av oss.
När vi åkte upp mot svartbäcken med 10 km kvar till mål för andra och sista gången så var vi fortfarande en samlad klunga och jag kände att jag hade mycket krafter kvar och skulle precis lägga in en fartökning för att grilla dem andra tills det som bara inte får hända skedde!

I en lättare nedförsbacke med en höger kurva med 500 meter innan svartbäcken så hade några motionärer som var på sitt första varv ramlat och jag hade inte en millimeter att hinna undan dem.
Åkte rakt in i ena motionären och fick hans stav i ljumsken och försökte desperat att komma upp på skidorna igen då jag såg hela klungan försvinna. Jag reste mig upp och efter 1 km åkning kom jag ikapp 2 åkare, såg då att resterande åkare hade ryckt ifrån och börjat tok köra för att hänga av varandra. Jag kunde senare se 2 åkare till där ena var Leif markfjärd från brovallen som låg 20 sekunder framför mig jagandes upp till nästa åkare som var lika långt ifrån honom. Jag knappade in mer och mer på dem båda tills det bara brast i ljumsken med kramper, tappade mycket fart och tid på dem där framme då jag hade gått mig stum pga. jag åkte så oekonomiskt då jag var på helspänn sen vurpan.

Tog mig tillslut till klackbergs skidstadion och där fick jag sista langningen med ca 5 km kvar till mål, nu försökte bara överleva och tröck på det sista jag hade i stakningen för att behålla min placering. Jag kom in på tiden 03:04:56 som 6:e man i H21 klassen och 15:e man totalt efter segraren Daniel Tynell. Är inte alls nöjd med placeringen då jag hade högre målsättningar utifrån min kapacitet som jag haft under denna säsong men som jag inte fick visa i år, blir till nästa år om jag får vara frisk och träna lika bra!
Resultatlistan hittar ni här: http://www4.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_497865/cf_57129/Res_Engelbrektsloppet_Mellantider_2013.PDF

Här har ni några bilder av som sammanfattar tävlingen:

engelbrektsloppet

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3081

 

 

 

 

 

 

 

 

Engelbrektsloppet 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s