Om mig

Född: Avesta 
Längd:
178 cmbild 3
Vikt: 71 kg
Maxpuls: 201 s/min
Klubb: Norbergs skidklubb
Skidor: Atomic
Stavar: 
Swix
Pjäxor:
 Salomon
Glasögon: Casco
Idrott: Längdskidor, löpning
Träningstimmar/år: 550, 680 timmar tidigare år.
Förebild: Per Elofsson

Jag heter Ronny Wedin, är 24 år och aktiv längdskidåkare som är född och uppvuxen i Avesta. Redan som liten åkte jag skidor runt huset för att sedan börja tävla för Norbergs Skidklubb, men jag har även varit aktiv med idrotter såsom fotboll och löpning. Det var i slutet av högstadiet och när det var dags för mig att välja gymnasium som jag valde längdskidor som huvudgren, och på Karlfeldtgymnasiet i Avesta kunde jag kombinera både skola och min idrott under skoltid 3 gånger i veckan på specialidrottens program. Det var Monica Hermansson-Lindbäck som hjälpte och följde upp min träning under min hårda junior satsning.

Från vår till höst lägger jag ned väldigt många timmar till att bygga upp kroppen inför kommande skidsäsong och har i år planerat 550 timmars träningstid. Träningarna är mycket varierande med rullskidor, löpning, cykel, styrka samt tre träningsläger på snö i Torsby skidtunnel. Under uppbyggnadsperioden så har jag valt att ha en kort tävlingssäsong i löpning och rullskidor. Sedan 1 år tillbaka har jag börjat arbeta heltid vilket har förändrat både min träningsmängd och inriktning mot tidigare år.
Jag känner att kroppen svarat mycket positivt inför säsongen 2014-2015 då jag tidigare år tagit mindre steg i rätt riktning. Detta får mig mer motiverad att kämpa på varenda träning för att nå mina nya uppsatta mål.

I år blir jag femte års senior och det innebär att jag kommer att tävla mot svenska eliten med många års erfarenheter i längdspåren, så det kommer att bli stenhård konkurrens men spännande. Jag har som mål att slå mina gamla resultat och ha en personlig utveckling. Jag har bott i Falun 3.5 år och haft nära till riksskidstadion Lugnet under min studietid på Högskolan Dalarna och det har gett mig bra förutsättningar för att kunna utöva min idrott tillsammans med fler elitskidåkare.
Jag har en filosofie kandidatexamen från Samhällsvetarprogrammet med inriktning sociologi och har nu återvänt till Avesta och är sambo med Jennifer. Utöver träning och tävling så arbetar jag på Avesta Kommun och som promotör för Amer Sports Salomon, Atomic.

Annonser